IPL Behandlingar

Med dessa ljusbehandlingar kan man hos mig åtgärda problem med generande hårväxt.

Hårborttagning:

Detta är en permanent form av hårborttagning som ger fina resultat. Förutsättningen för behandlingen är att håren är färgade och att du inte solat din hud. Allra bäst resultat får du med ljus hud och mörka hår. Både ansikte och kropp går utmärkt att behandla.

Ett antal behandlingar krävs, hur många är individuellt, men vi brukar säga att snittet ligger på 3-10 behandlingar. Intervallen mellan behandlingar är ca 4 veckor för dig som vill ha hjälp med ansiktsbehåring (ex “mustasch” el “skägg”) för dig som behandlar kroppen (ex: bikinilinje, armhålor, ben el armar) lägger vi behandlingarna med ca 6 veckors mellanrum, intervallerna styrs av hårens tillväxthastighet.

Behandlingen går ut på att vi skjuter ned högkoncentrerade “ljusskott” i huden, ljuset dras till hårsäcken och hettar där upp hårets hårväxtcentra så häftigt att hårsäcken dör. Anledningen till att behandlingen behöver upprepas är att allt hår växer i olika intervaller/faser . För att kunna döda hårväxtcentrat krävs att håren är i anagen fas, med det menas att håren fortfarande växer.

Före en behandling rakas håren av, efter några dagar ser det sedan ut som att håren växer ut igen men de hår som har dött “stöts” istället bort och ramlar av. I dessa hårsäckar växer sedan inga nya strån ut .

För att få ett maximalt resultat är det därför viktigt att man inte stör den naturliga växtfasen, detta innebär att det är helt ok att raka bort håren mellan behandlingarna men man får absolut inte vaxa sig el på ngt sätt rycka ut håren med rötterna.

Resultatet kommer allteftersom och är lämplig för dig som vill arbeta mer på sikt med din hud. Precis som med alla IPL behandlingar så krävs det att du ej har solat huden inför eller mellan behandlingarna i kuren.