Kosmetisk tatuering

Med kosmetisk tatuering kan man skapa en permanent make up som alltid sitter på plats vare sig ögonen rinner, man badar, sportar eller om man helt enkelt ser lite för dåligt för att måla en snygg linje.

Behandlingen går ut på att man med en tatueringsmaskin, anpassad för den känsliga huden i ansiktet, tatuerar in pigment i form av eyeliners, (som resultatet av en ögonpenna) ögonbryn eller läppkonturer. Varaktigheten är olika, beroende på var i ansiktet man gör tatueringen och intensiteten på färgen som används. Allmänt råder att ju mörkare färg, desto längre hållbarhet. Ngt som också spelar in är hudens egen cellomsättning och hur mkt man utsätter sin tatuering för stark sol.

En kosmetisk tatuering sitter alltså inte hela livet. Detta är bra då ansiktets färg och form förändras mkt genom åren. I genomsnitt kan man dock räkna med att en väl utförd kosmetisk tatuering har en livslängd på allt mellan ca tre till åtta år.

När en kund kontaktar mig för att få information om kosmetisk tatuering så börjar vi alltid med att boka en konsultation, där gör vi en slags hälsodeklaration för att se att du som kund har bästa möjliga förutsättningar att få ett bra resultat. Det ger också mig möjligheten att avgöra om jag kan göra en tatuering som motsvarar dina förväntningar. Vi går igenom färg och form och pratar igenom alltifrån hur behandlingen går till, till hur du som kund tar hand om dig för optimal läkning.

När det kommer till själva tatueringstillfället så får man ligga bekvämt på en behandlingssäng och man har också möjlighet att under behandlingen själv följa med och se hur tatueringen tar form. Under behandlingstillfället används en form av ytligt verkande bedövning som brukar hjälpa dig som kund att slappna av lite lättare.

När tatueringen är klar så får man tydliga och enkla förhållningsregler kring hur man ska sköta sin nya tatuering för bästa möjliga läkning. Ett återbesök bokas i regel fyra till sex veckor efter behandlingstillfället. Vid behov kan man då fylla i el korrigera detaljer för ett perfekt resultat.