Microneedling

Microneedling är en medicinteknisk behandling som stimulerar hudens egen reparations- och läkningsprocess. När huden perforeras med extremt tunna nålar, öppnas tusentals små mikrokanaler. Detta stimulerar kollagentillväxten och huden börjar reparera sig själv. Kollagen är ett fiberprotein som ger huden dess fasthet.

Genom att på ett kontrollerat sätt skada huden med massor av små, tunna nålar så stimuleras hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktionen ökar. Som en naturlig reaktion så vill kroppen reparera de skadade kanalerna som bildas av nålarna. I de små kanalerna som uppstår av nålarna ökar hudens upptagningsförmåga av näring och fukt vilket innebär att den nya huden som produceras är spänstigare och med mer lyster.
Via kanalerna slussas aktiva substanser innehållandes bland annat tillväxtfaktorer, vitaminer och peptider, ner i huden och maximerar hudens upptagningsförmåga.
Behandlingen har en kraftigt hudföryngrande effekt.

Kostnadsfri konsultation:
Boka din tid för en kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Därefter sätter vi upp en behandlingsplan för just dig gällande antal behandlingar och rätt hemvårdsprodukter. Allt för att du ska känna dig trygg och säker.
Vi skräddarsyr behandlingen efter dina behov och önskemål.

Mycket effektiv behandling mot:
rynkor
ärr (acne, brännskador, med mera)
strior/bristningar (graviditets- & tillväxtsbristningar)
ytliga blodkärl
grova porer
åldrad hud
ökad fukt och lyster
slapp och glåmig hud
solskadad och spänstfattig hud

Behandlingsinformation:
Behandlingen utförs med sterila nålhuvuden och  engångsmaterial för din och behandlarens säkerhet.
Varje behandling upprepas i kur om 3-6 behandlingar med 3-6 veckors intervall där varje behandling tar ca 60 minuter. 
Läkningstiden efter genomförd behandling är relativt kort.

Hemvård:
 Följ alltid noga de anvisningar Du får från din behandlare för säkerhet och bästa behandlingsresultat.

Eftervård:
Dagen efter behandlingen har huden en lätt rodnad och eventuellt svullnad som sitter i 1-3 dagar. I vissa fall fjällar huden efter ytterligare 3-4 dagar. Hudens barriärfunktion är temporärt reducerad vilket upplevs genom att huden känns torrare än normalt.
Vi rekommenderat att du använder en hög solskyddsfaktor ( spf30) minst under 2 veckor efter  varje behandlingstillfälle.

För vilka lämpar sig INTE Microneedling?

Om du behandlas eller har behandlats med Roaccutan de senaste 3 månaderna
Om du intar Kortison
Gravida och ammande
Öppna eller infekterade sår, ex Herpes Simplex
Om du intar blodförtunnande läkemedel, även naturläkemedel
Personer med försämrad sårläkningsförmåga, ex diabetes
Kronisk hudsjukdom eller nervskada i aktuellt område
Personer som har strålbehandlats under det senaste året
Efter nyligen genomgången ansiktskirurgi eller laserbehandling

Frågor och Svar

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat? 
Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 4 till 6 behandlingar placerade med 4-6 veckors mellanrum. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar, och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.
 

Är behandlingen smärtsam?
Upp till 0,5 mm nåldjup är behandlingen med Microneedling i princip smärtfritt. För behandlingar över 0,5mm djup kan en lokalbedövande kräm behöva användas för en mer smärtfri behandling (appliceras 15-40 minuter innan behandling).
 

Hur ser återhämtningstiden ut efter behandling?
Generellt ingen återhämtningstid, men du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 12-24 timmar efter behandlingen. De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en Microneedling behandling? 
Det rekommenderas att du väntar minst 2 veckor efter injektioner så att eventuell blåmärken mm från injektionen har stabiliserats.