Photonova CoolContour 

Permanent fettreducering med kyla

Nu finns äntligen ett alternativ till traditionell fettsugning. Kryolipolys är en FDA-godkänd och vetenskapligt bevisad behandlingsmetod som säkert och effektivt reducerar dina oönskade fettdepåer med kyla. Ingen kirurgi och ingen konvalescens, du kan återvända till ditt arbete och till och med träna direkt efter behandlingen.

Exempel på behandlingsområden är ”Kärlekshandtag”, valkar på ryggen, ”gäddhäng” på armar och putande mage.

Vid en behandling som tar 60 minuter per område reduceras fettmängden i området
med 20 till 25 procent efter 4 till 12 veckor. Ytterligare minskning kan åstadkommas genom upprepade behandlingar med intervaller om cirka 10 veckor.

Under behandlingen appliceras en specialdesignad vacuumapplikator på huden som suger upp valt område och håller den mellan två kylpaneler. Kylningen kontrolleras genom sensorer i kylpanelerna för att hålla exakt rätt kyltemperatur och eliminera fettceller på området. Man sitter eller ligger med applikatorn i 1 timme/område. Flera områden efter varandra kan behandlas.

Fettceller är känsligare för kyla än andra celler som exempelvis hudceller, muskler och nerver. När fettcellerna kyls ner under noggrant kontrollerade former dör de sakta genom apoptos – en naturlig celldöd – medan all annan vävnad inte påverkas.

Fördelen med att nedbrytningsprocessen av cellerna går sakta är att man undviker en ökad belastning på levern eller att det utsöndras en massa triglycerider och fetter i blodet, eftersom lymfan ska ta hand om och transportera bort de döda fettcellerna. Dessutom hinner huden med att dra i hop sig efter behandlingen.