IPL BEHANDLING

Ljusbehandling för oönskad hårväxt

En permanent form av hårborttagning som ger fina resultat. Förutsättningen för behandlingen är att håren är pigmenterade och att du inte solat din hud. Allra bäst resultat får du med ljus hud och mörka hår. Både ansikte och kropp går utmärkt att behandla.

Ett antal behandlingar krävs, hur många är individuellt, men snittet är 3 till 10 behandlingar. Anledningen till att behandlingen behöver upprepas är att allt hår växer i olika intervaller/faser. Intervallerna styrs av hårens tillväxthastighet.

Intervallen mellan behandlingar är cirka 4 veckor för dig som vill ha hjälp med ansiktsbehåring som mustasch eller skägg.
För dig som behandlar kroppen som bikinilinje, armhålor, ben eller armar genomför vi behandlingarna med cirka 6 veckors mellanrum.

Behandlingen går ut på att vi skjuter ned högkoncentrerade “ljusskott” i huden, ljuset dras till hårsäcken och hettar upp hårets hårväxtcentra så häftigt att hårsäcken dör. För att kunna förinta hårväxtcentrat krävs att håren är i anagen fas, att håren fortfarande växer.

Före en behandling rakas håren av, efter några dagar ser det sedan ut som att håren växer ut igen men de hår som har dött stöts istället bort och ramlar av. I dessa hårsäckar växer sedan inga nya strån ut.

För att få ett maximalt resultat är det viktigt att du inte stör den naturliga växtfasen, vilket innebär att du inte får vaxa dig eller på något sätt rycka ut håren med rötterna. Det är däremot helt okey att raka bort håren mellan behandlingarna.

Resultatet kommer allteftersom och är lämplig för dig som vill arbeta mer på sikt med din hud. Precis som med alla IPL-behandlingar krävs det att du ej har solat huden inför eller mellan behandlingarna i kuren.