Kosmetisk tatuering/Permanent makeup
Med kosmetisk tatuering skapar vi en permanent makeup som alltid sitter på plats vare sig ögonen rinner, du badar, sportar eller om du helt enkelt ser lite för dåligt för att måla en snygg linje. Behandlingen utförs med en tatueringsmaskin anpassad för den känsliga huden i ansiktet. Vi tatuerar in pigment i form av eyeliners, ögonbryn eller läppkonturer.

Inför en kosmetisk tatuering utförs alltid en kostnadsfri konsultation och en hälsodeklaration. Vi går igenom färg, form och pratar igenom hur behandlingen går till och hur du tar hand om dig för bästa resultat och optimal läkning.

Under behandlingstillfället används en form av ytligt verkande bedövning som brukar hjälpa dig att slappna av. När din tatuering är klar får du tydliga förhållningsregler hur du ska sköta din tatuering för bästa möjliga läkning. Ett återbesök bokas 6 veckor efter behandlingstillfället. Vid behov kan vi då fylla i eller korrigera detaljer för ett perfekt resultat.

En kosmetisk tatuering sitter inte hela livet. Detta är bra då ansiktets färg och form förändras genom åren. I genomsnitt kan man räkna med att en väl utförd kosmetisk tatuering har en livslängd på allt mellan 2 till 5 år.

Varaktigheten är olika beroende på var i ansiktet man gör tatueringen och intensiteten på färgen som används. Allmänt råder att ju mörkare färg, desto längre hållbarhet. Något som också spelar in är hudens egen cellomsättning och hur mycket du utsätter din hud för stark sol.