LASER

Fraktionerad koldioxidlaser Åtgärdar rynkor, ärrbildningar & bristningar
Behandlingen stramar upp en oelastisk hud, slätar ut rynkor och stimulerar till hudförnyelse. För att få maximalt resultat rekommenderas 3 till 5 behandlingar.

Dagarna efter behandling blir huden svullen och röd för att sedan börja flagna. När den nya huden sedan framträder är den först rödrosa och flammig, detta är övergående och efter några veckor har din nya hud återfått sin normala färg.

Efter behandlingen kan du använda en medicinsk foundation för att täcka och påskynda hudens läkning, denna ingår tillsammans med rengöring och creme i behandlingspriset vid första behandlingen.

Inför behandling med fraktionerad koldioxidlaser gör vi alltid en konsultation så att du känner dig trygg och välinformerad.

Fraktionerad Co2-laser (koldioxid)
Med ett CO2-lasersystem görs bland annat följande behandlingar på alla hudtyper:
– hudförbättringar
– rynkor/linjer
– ärr efter acne, koppor och kirurgiska ingrepp
– pigmentförändringar
– åldersfläckar.

CO2-lasersystem är en ny metod att behandla skadad hud. Den jämnar ut rynkor och tunna linjer i ansiktet, även runt ögonen. Solskadad hud kan förbättras, struktur och nyans i huden blir bättre. Pigmentering (bruna fläckar) kan blekas i ansiktet och på hals, bröst, rygg, underarmar och händer.

Lasern skapar små, mycket exakta punkter av värme på huden, på så sätt värms endast den hud upp som verkligen ska behandlas. Varje liten punkt kallas en mikrotermisk zon och kan vara så liten som 0,2 millimeter. I PhotoFractional-skannern sätts dessa punkter samman till ett mönster som väljs beroende på behandling och på hur det skadade hudområdet ser ut. Varje punkt stimulerar kroppens egen produktion av kollagen i huden och tar också bort pigmenterade celler i överhuden.

Intilliggande hud, som alltså ej behandlats, innehåller friska och livskraftiga celler som snabbar upp läkningen av de behandlade områdena. Endast tjugo procent av huden träffas av laserljuset och därför blir återhämtningstiden efter behandlingen minimal.