Microneedling
En medicinteknisk behandling som stimulerar hudens egen reparations- och läkningsprocess. Med behandlingen skapar vi ett kontrollerat trauma som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion.

I de små kanalerna som uppstår av nålsticken ökar hudens upptagningsförmåga av näring och fukt vilket innebär att den nya huden som produceras är spänstigare och har mer lyster. Via kanalerna slussas aktiva substanser innehållande bland annat tillväxtfaktorer, vitaminer och peptider, ner i huden och maximerar hudens upptagningsförmåga.

Microneedling är mycket effektiv mot rynkor, ärr, acne, brännskador, strior/bristningar (graviditets- & tillväxtsbristningar), ytliga blodkärl, grova porer, åldrad hud, slapp, glåmig, solskadad och spänstfattig hud.

I behandlingen ingår rengöring, microneedling och hyaluronsyremask. Varje behandling upprepas i kur om 3 till 6 behandlingar med cirka 4 veckors intervall. Vanligtvis ser du resultat redan efter första behandlingen, men resultatet utvecklas gradvis. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6 till 12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Läkningstiden efter genomförd behandling är relativt kort. Dagen efter behandlingen har huden ofta en rodnad och svullnad som avtar inom några dagar. I vissa fall fjällar huden efter ytterligare några dagar. Vi rekommenderat att du använder en hög solskyddsfaktor (spf 30-50) under två veckor efter varje behandlingstillfälle då hudens barriärfunktion är temporärt reducerad.

Microneedling är inte lämpligt om du:
– behandlas eller har behandlats med Roaccutan de senaste tre månaderna
– intar Kortison
– är gravid eller ammande
– har öppna eller infekterade sår som herpes simplex
– intar blodförtunnande läkemedel (även naturläkemedel)
– har försämrad sårläkningsförmåga, exempelvis diabetes
– har en kronisk hudsjukdom eller nervskada i aktuellt område
– har strålbehandlats under det senaste året
– nyligen genomgången ansiktskirurgi eller laserbehandling.

Boka tid för en kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Därefter sätter vi upp en behandlingsplan med antal behandlingar och rätt hemvårdsprodukter. Allt för att du ska känna dig trygg och säker.


Needleboost 
I behandlingen ingår rengöring, microneedling, serum och hyaluronsyremask. Behandlingen är regenererande, reducerar rynkor och linjer, ger ökad lyster och vitalitet. Tillför rikligt med fukt, vitaminer och antioxidanter.

Needleboost bokas med fördel som kur om 4 behandlingar med 1 behandling var eller varannan vecka. Behandlingen har få eller inga sidoeffekter, endast en lätt rodnad indikerar att hudens funktioner aktiverats.

Needleboost Pro är en förstärkt variant av Needleboost som inkluderar kemisk peeling för särskilt djupgående effekt.

Needleboost Opera Pro är vår mest avancerade Needleboostbehandling. Behandlingen inkluderar kemisk peeling, nålning samt LED-ljusbehandling för effektiv hudstimulering samt inslussning av aktiva substanser för att motverka hudens åldrandeprocess.